De Langste Dag: zaterdag 22 en zondag 23 juni

Braderie van 20 tot 23 juni met feestelijke uitschieter op zaterdag en zondag

Op zaterdag 22 juni 2024 vindt de 37ste editie van De Langste Dag plaats. We breiden deze Leuvense hoogdag  uit tot één groot, feestelijk weekend. De Langste Dag vieren we naar goede traditie in een een verkeersvrije binnenstad op zaterdag, maar ook op zondag valt er dit jaar dus heel wat te beleven. Het wordt een weekend vol muziek en dans, want we vieren voor het eerst De Langste Dag, De Musical! 

Communiceer je mee? Hoe meer en breder we communiceren, hoe meer bezoekers we mogen verwachten. Breng je klanten daarom op de hoogte, via je mailing en socials bijvoorbeeld. Je vindt hier grafisch materiaal om dat te doen. Je vindt er een Facebookbannner, Instagrampost, de affiche, de visual en een video. 

4 dagen braderie, wat betekent dat Leuvense handelaars hun stuks mogen solderen van donderdag 20 tot zondag 23 juni. De fysieke braderie met gezellige kraampjes en veel snuitserplezier zal plaatsvinden op zaterdag 22 tussen 10u en 18u en op zondag 23 juni tussen 13u en 18u. Om jullie aan te moedigen om deel te nemen, kunnen er gratis braderiekramen gehuurd worden door zaken gelegen in het kernwinkelgebied. Heel wat consumenten zakken af naar de stad voor de braderie en houden van het snuisteren in de kraampjes – en niks gezelliger dan een stad vol kraampjes, toch? Daarom vult Liefst Leuven er ook een aantal met andere activiteiten, bijvoorbeeld kindergrime en knutselworkshops.

Inschrijven voor een braderiekraam doe je hier.

Heb je je al ingeschreven? Dan ontvang je binnenkort een bevestiging via mail.


Het uitgebreide veiligheidsprotocol lees je via de link. Een samenvatting lees je hier.

Heel wat te beleven op zaterdag 22 juni, want dan vult de blije musicalsfeer de straten. Tal van acts door lokale verenigingen en professionele groepen kleuren de stad met hun zang, dans en muzikaal talent. Braderie, streekproductenmarkt in de Brusselsestraat, kappersdorp op de Oude Markt, brocante op het Martelarenplein, mobiliteitsmarkt op het Margarethaplein en standen van de verenigingen maken van deze editie een gezellige bedoening. 

En ook op Shopzondag 23 juni openen tal van zaken de deuren. We organiseren een dag rond tekenfiguurtje Anna voor gezinnen, zorgen voor musical in de straten en ook de braderie en braderiekramen zorgen op zondag voor shop- en snuisterplezier. tussen 13u en 18u. Jij doet toch ook open?

Meer events De Langste Dag: zaterdag 22 en zondag 23 juni

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x