De Langste Dag - zaterdag 22 en zondag 23 juni: vraag je buitenstand aan

Vraag hier een vergunning en indien gewenst een kraam aan voor het plaatsen van een stand tijdens het weekend van de Langste Dag op zaterdag 22 en zondag 23 juni.

! Er is een apart beleid voor zaken binnen of buiten het kernwinkelgebied, en voor zaken op het parcours en buiten het parcours. 

 • Wil je weten of jouw zaak in het kernwinkelgebied (KWG) van Leuven ligt? Check het hier. 
 • Het parcours van De Langste Dag is kleiner dan het KWG. Je ziet het gebied op de afbeelding hieronder binnen de paarse lijn. De rode straten zijn geen deel van het parcours.
  • Het omvat de volgende straten en nummers: Bondgenotenlaan, Diestsestraat, Mechelsestraat van nr 1 tot aan de Vismarkt, Wandelingstraat, Parijsstraat van nr 1 tot de kruising met de Minderbroedersstraat, Leopold Vanderkelenstraat, Louis Melsensstraat, Rector De Somerplein, J.P. Van Benedenstraat, Vital Decosterstraat van nr 1 tot de kruising met de Diestsestraat, Brusselsestraat van nr 1 tot de kruising met de Franz Thielemanslaan, Mathieu De Layensplein, Margarethaplein, Oude Markt, Grote Markt, Ladeuzeplein, Hooverplein, Tiensestraat van nr 1 tot aan het stadspark, Savoyestraat, Dirk Boutslaan van nr 1 tot de kruising met de Wandelingstraat, Pensstraat.


Voor zaken in het kernwinkelgebied: registreren tot en met 18 juni 2024, 12u00

Dit jaar willen we het braderiegebeuren nog meer aanmoedigen: we geloven namelijk dat beleving van de winkel voor de deur mensen aantrekt, zeker in een verkeersvrij centrum. Daarom trakteert Liefst Leuven tijdens De Langste Dag 2024 op gratis braderiekramen (enkel voor handelszaken die in het kernwinkelgebied liggen). Als je inschrijft, wordt het kraam voor je deur geleverd op vrijdag 21 juni en opgehaald op zondagavond 23 juni als je zaak op het parcours ligt. Als je zaak niet op het parcours ligt, geven we je een lege plek op het parcours en word je daarvan op de hoogte gebracht. Het kraam wordt door jullie opgezet en afgebroken, maar dat gaat heel eenvoudig en jullie kunnen het zowel zaterdag als zondag gebruiken.

Als je een gratis kraam bestelt, verwachten we dat dat kraam gebruikt wordt. Zaken die een kraam bestellen en het niet gebruiken, zullen een factuur ontvangen voor de kosten (70 euro excl btw, als "no show-fee"). Maak er gerust ook een pareltje van, met slingers en gezelligheid: zo trek je meer bezoekers naar jouw kraam. 

Voor zaken buiten het kernwinkelgebied: registreren tot en met 20 mei 2024, 12u00

Is je zaak niet in het kernwinkelgebied gelegen, dan word je eind mei verwittigd of er een plaats beschikbaar is. Deze beschikbaarheid hangt af van de vrije plaatsen op het parcours en de complementariteit van het aanbod. De gewone kosten van de huur van een braderiekraam aan 70 euro excl btw voor een heel weekend (zaterdag én zondag) zijn van kracht.

Voor iedereen

Wil jij een stand zetten in het verkeersvrije centrum tijdens De Langste Dag? Vul hiernaast het registratieformulier volledig in. Wat er nadien gebeurt:

 • Je ontvangt eerst een bevestiging van ontvangst van je registratie. 
 • Je ontvangt nadien van Liefst Leuven
  • als je zaak op het parcours gelegen is: een digitale vergunning voor het plaatsen van een stand
  • als je zaak niet op het parcours gelegen is
   • maar wel in het kernwinkelgebied ligt: een toegewezen plaats op het parcours
   • en niet in het kernwinkelgebied ligt: een reactie op je aanvraag, en een eventuele factuur van 70 euro excl btw voor je kraam.
 • Het veiligheidsprotocol geldt zoals andere jaren. Denk er dus aan om een gekeurde brandblusser te voorzien bij jullie kraam.
 • Let op: je reserveert een stand voor zaterdag én zondag. We moedigen uiteraard aan om je stand beide dagen te plaatsen.

Heb je vragen, ideeën, suggesties,... Contacteer Tine Vandeweerd, handelscoach, via tine@liefstleuven.be.

De Langste Dag - zaterdag 22 en zondag 23 juni: vraag je buitenstand aan
 • {{ message }}
 • {{ bookable_message }}
 • {{ event_message }}
De Langste Dag - zaterdag 22 en zondag 23 juni: vraag je buitenstand aan

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x