Verkeersvrije Bondgenotenlaan

Vier zaterdagen wordt de Bondgenotenlaan verkeersvrij

Elke zaterdag van 22 juni tot 20 juli 2019 tussen 11 uur en 18 uur wordt de Bondgenotenlaan één groot voetpad. Geniet van de volledige breedte van de Bondgenotenlaan, laat uw kinderen ravotten of shop nog aangenamer tussen de Louis Melsenstraat en het Rector De Somerplein.

WAAROM?

Heel eenvoudig: we denken dat het in een Bondgenotenlaan zonder verkeer voor u aangenamer winkelen is.
De Bondgenotenlaan is de breedste straat van Leuven, zijnde 16 meter. Door de mooie bomengalerij zijn de stoepen aan weerszijde maar telkens over een breedte van 2 meter begaanbaar.

Dat is niet ideaal op zaterdag voor een prestigieuze en drukke winkelstraat die de Bondgenotenlaan voor zijn klanten wil zijn en dat ook wil uitstralen.
Vandaar dat we willen testen of een verkeersvrije Bondgenotenlaan op zaterdag kan bijdragen tot meer winkelbeleving.

Op basis van de reactie van u en de handelaars wordt er nadien met het stadsbestuur overlegd om de Bondgenotenlaan eventueel elke zaterdag grotendeels verkeersvrij te maken.

Voor alle duidelijkheid: enkel op zaterdag, dus niet op weekdagen. Alle parkings of straten in de buurt blijven ook gewoon bereikbaar.
Uw reacties/bevindingen/suggesties zijn meer dan welkom op info@handelscentrumdebond.be.

BEREIKBAARHEID

Komt u graag met de auto naar Leuven? Dan kan u zoals steeds terecht in de vele ondergrondse parkings of kan u gebruik maken van het ruime aanbod bovengrondse parkeergelegenheden en shop&go’s.

Alle informatie over de Leuvense parkings vindt u op www.leuven.be/zonaarleuven.

ELEKTRISCH BUSJE

Tijdens de verkeersvrije zaterdagen brengt een elektrisch busje u van de Louis Melsenstraat naar het Margarethaplein. Dit busje is volledig gratis en rijdt volgens het hop on/hop off principe non-stop heen en weer.

Vanuit de Minckelersparking brengen elektrische shuttles u gratis tot in het bruisende stadscentrum en na uw bezoek weer terug naar uw auto.

Bussen van de Lijn rijden in de Bondgenotenlaan tot aan het Justius Lipsiusplein en vervolgens naar de Rijschoolstraat verder door het centrum. Vanuit het centrum rijden ze via de Rijschoolstraat, waar ook een halte is, en de Van Monsstraat de stad uit.

Bij zomers weer is het natuurlijk ideaal om met de fiets te komen shoppen. U kan uw fiets veilig parkeren in de bewaakte en gemakkelijk toegankelijke fietsenparking onder het Rector De Somerplein.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x