Lekkers van Zuut

ZUUTe Klassieke Truffels

Voor een 40 tal truffels

30gr gezouten hoeveboter 

175gr pure chocolade 

175gr room

10gr glucose cacaopoeder

Werkwijze

Begin met de boter in kleine blokjes te snijden en op kamertemperatuur te laten komen.
Hak de chocolade in kleine schilfers of blokjes en doe in een hittebestendige kom.
Breng de room samen met de glucose aan de kook. Indien je hier zin in hebt kan je hier gerust een vanillestokje koud toevoegen en mee laten inkoken. Verwijder de stok wel na het koken van de room.

Giet de gekookte room op de stukjes chocolade en laat een minuutje staan.
Roer de chocolade en room met een klopper tot een mooi gladde ganache. Voeg dan de boter toe en meng opnieuw alles mooi onder.
Om een heel mooie emulsie te krijgen is het aan te raden kort even te mixen met een staafmixer zonder extra lucht aan de ganache toe te voegen.
Doe deze ganache in een ovenschaal met een falietje erover en laat een nachte uitkristalliseren op kamertemperatuur.
Klop de volgende dag de ganache tot een luchtige mousse met de kloppermachine.
Vorm kleine bolletjes met een spuitzak of met 2 koffielepeltjes. Rol de truffels in de cacaopoeder.

Extra tip: Indien je de truffels wat langer wil bewaren, dan kan je ze eerst in chocolade dompelen alvorens in de cacaopoeder te rollen.

Enjoy!


Lekkers van Zuut

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x