Oeratoom

DE OERKNAL IS VAN ONS

We hoeven het jullie wellicht niet meer te vertellen: de bigbangtheorie is in Leuven geboren, uit het brein van Georges Lemaître. Het stadsfestival KNAL! zet met tal van expo’s en evenementen deze bijzondere Leuvense realisatie in de kijker. Als eerbetoon komt er ook een nieuw permanent stadskunstwerk. Het heet Oeratoom en transformeert de binnenstad tot heelal. 

Oeratoom is een realisatie van de Franse kunstenares Félicie d’Estienne d’Orves. Net als de big bang dijt het kunstwerk uit in de hele stad. Félicie zal op 80 locaties kleine medaillons plaatsen die de verschillende sterrenstelsels voorstellen. Centraal in de stad, op het Rector De Somerplein, komt een groot medaillon dat onze positie op aarde voorstelt: van hieruit kijken wij mensen naar het heelal. Deze installatie scant de hemel en toont via ledverlichting welke sterrenstelsels en andere hemellichamen zich op dat moment boven Leuven bevinden. 

Een groepje van enthousiaste Leuvenaars werkte mee aan het tot stand komen van het kunstwerk. We hopen dat vanaf 28 januari alle Leuvenaars het nieuwe stadskunstwerk in hun hart zullen sluiten. KunstLeuven zou het een hele eer vinden mochten ook jullie ambassadeurs van het nieuwe stadskunstwerk worden.

REGISTREER HIER VIA HET INSCHRIJVINGSFORMULIER

Hier verder vind je een overzicht van de drie stickerconcepten die KunstLeuven vanaf 24 januari als geheel aanbieden per winkel:

Etalagesticker met slogan:

Formaat: A2

Etalagestickers of bollen in zilverfolie:

Formaat: 40 stuks van 5cm diameter + 40 stuks van 10cm diameter (80 bollen in totaal)

Voorbeeld 1: Voorbeeld 2:

Stoepsticker:

Formaat: A2

 

OROEP VAN KUNSTLEUVEN NAAR ALLE LEUVENSE ‘STERRENZAKEN’:
HET UNIVERSUM OP JULLIE ETALAGES!

Wij roepen al onze handelaars op om massaal het nieuwe stadskunstwerk in de kijker te zetten en alle Leuvense etalages in deze donkere winterperiode op te vrolijken. Dit is voor jou en je collega’s uit de middenstand en horeca een buitenkans om creatief te knallen

Vanaf 24 januari start de campagne en krijgen jullie de mogelijkheid om jullie etalages te transformeren tot één kunstzinnig universum. Zo krijg je per zaak 80 bollen in zilverfolie die refereren naar de ronde medaillons van het stadskunstwerk. Heb je wat inspiratie nodig voor de positionering van de stickers? Werk bijvoorbeeld samen en zorg voor een geconnecteerd geheel met alle zaken uit jouw straat! We voegen ook twee voorbeelden toe van hoe je de bollen zou kunnen plaatsen en hoe je naar ons uitdijend universum kan refereren.

Oeratoom
  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
Oeratoom

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x