Intrede Sinterklaas op zaterdag 17 november

Intrede Sinterklaas op zaterdag 17 november

Leuven verwelkomt Sinterklaas op zaterdag 17 november. Hij wordt om 13u opgehaald met paard en koets aan het station te Leuven. Samen met zijn helpers maakt hij dan een leuke tocht door de stad én wordt hij officieel ontvangen op het stadhuis. Vanaf 15u ontvangt Sinterklaas alle kinderen in bibliotheek Tweebronnen. 

De Sint krijgt natuurlijk ook graag een brief of tekening. Download hier een tekening die je kan inkleuren voor de Sint.

De hele namiddag springen en dansen zijn helpers door de stad met hun eigen muziekband.

Programma:

13u00 Sinterklaas wordt afgehaald in een luxe paardenkoets aan het station

13u15 

  • Vertrek van de stoet via de Bondgenotenlaan, het Ladeuzeplein, het Hooverplein en de Tiensestraat richting het Stadhuis  
  • Officiële ontvangst van Sinterklaas door afvaardiging stadsbestuur
  • De Sint zet zijn tocht door de stad verder te paard via de Brusselsestraat, de Franz Tielemanslaan, de Dirk Boutslaan, de Wandelingstraat en de Mechelsestraat
  • De Sint neemt op het Mathieu de Layensplein opnieuw plaats in de koets en rijdt hij langs de Diestsestraat, de Louis Melsenstraat, de Bondgenotenlaan, de Vital Decosterstraat en de Rijschoolstraat.

15u00 Aankomst Sinterklaas in Tweebronnen, waar hij tot 17u alle kinderen graag ontvangt                                                                                                                                      

17u30 De Sint wordt opgehaald aan Tweebronnen

 

De jaarlijkse verwelkoming van Sinterklaas wordt georganiseerd door het Handelscentrum Diestsestraat in samenwerking met het Stadsbestuur, Tweebronnen, het Miniemen Instituut en Liefst Leuven vzw.

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x